Продължете към съдържанието

Какво ще ми трябва за яслата?

Представяме Ви кратък списък с нещата, които са необходими на вашия мъник при тръгването на ясла (поне в София):

  1. Дрешки: обикновено в детските ясли е топличко, така че за есенно – зимния сезон са необходими тънки блузки и долнища ( или клинчета). Трябва да предвидите по два резервни комплекта за преобличане, които стоят в раничката. За пролетта и лятото може да предвидите тениски. Понякога извеждат децата навън, затова е добре да имат суичери и шапки.
  2. Потници – Предпочитат се пред бодитата, които биха могли да се топнат в гърнето 🙂 Към резервните дрешки не пропускайте да добавите 2 потника и чорапи.
  3. Пижама – В яслата слагат всички дечица да спят облечени в пижама. Добре е тя да е памучна, тънка и лесна за обличане и събличане.
  4. Памперси – По 5 броя на ден, надписани с името на детето
  5. Раница – Достатъчно голяма да побира всичко това и достатъчно малка да се събере в шкафчето на детето. Добре е да има джобче отпред за памперси или гащички.
  6. Пантофи – Добре е да са от дишаща материя, за да не се потят крачетата. Важно е също така да са удобни, тъй като детето ви ще прекарва в тях повече от 8 часа на ден.
  7. Лигавници – 10 броя

Преди самото тръгване е необходимо и да занесете медицински документи и изледвания по списък. Хубаво е да го сторите поне ден по-рано, защото винаги се оказва, че нещо липсва…

А ето и част от пантофките, които може да закупите на obushteta.com

 

1 коментар за “Какво ще ми трябва за яслата?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *