Продължете към съдържанието

За връщане и замяна на стока, моля попълнете формата, която ще намерите при преглед на поръчката в профила си

Ако сте направили поръчка без регистрация в obushteta.com – моля напишете ни e-mail на obushteta@gmail.com с номера на поръчката, по която желаете да направите връщане или замяна.

За да върнете или замените продукт, закупен от www.obushteta.com е необходимо да го изпратите за ваша сметка до офис на СПИДИ: СОФИЯ – ГЕО МИЛЕВ – ЛИДИЦЕ [347] , Получател : Кром Консулт ООД, тел. 0886311467, лице за контакт Милена Тенева.

След като го получим ще ви изпратим избрания от вас продукт, като поемем разхода за доставка до посочен от Вас офис на Спиди или ще Ви възстановим сумата за продукта по посочена от  Вас банкова сметка. Доставка до посочен адрес се заплаща от клиента.

В срок от 30 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:
 • Запазен добър търговски вид – оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана, прана, гладена.
 • Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване, и не е облепвана със стикери.
 • Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
 • Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.
 • При замяна на стока транспортните разходи за връщане са за сметка на клиента, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва. Доставката се поема от подателя, в случай, че е до офис на куриерска фирма.

Право на отказ от стока

Потребителя има право, съгласно чл.55,ал.1 от Закона за защита на потребителите да се откаже от получената стока във срок от 14 ( четиринадесет) работни дни от дата на получаване на стоката. В този случай заплатените суми от потребителя ще му бъдат възстановени с банков превод, не по-късно от 14 работни дни, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото да се откаже от стоката, съгласно чл.55,ал.6 от Закона за защита на потребителите.В срок от 30 дни след получаване на стоката, клиентът има право да се откаже от стоката, като са спазени следните условия:

 • Запазен добър търговски вид – оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана, прана, гладена, сглабяна.
 • Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване, и не е облепвана със стикери.
 • Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

Право на рекламация

Всеки клиент има прово на рекламация съгласно чл.119 от ЗЗП.Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията и застраховката няма да бъдат уважени. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.
Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:

 • констатирани липси;
 • дефекти на стоката;
 • несъответствие с обявената търговска марка.

Трябва да ни изпратите имейл с който да ни уведомите за рекламацията и/или връщането на продуктът.
При гаранционните продукти, транспортните разходи са за сметка на клиента.
Рекламацията се предявява до 30 работни дни след закупуването на стоката. 
При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

 • заменяне на стоката с нова;
 • отбив от цената;

Чл. 114 (2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.
Рекламации при несъответствие на стоката с договорения модел, марка, десен или при установен фабричен дефект можете да предявявате като ни напишете e-mail: info@obushteta.com, използвате формата за контакт или ни позвъните на тел. 0887066124 . Становище по предявената рекламация ще получите на email адресът си в срок до 10 работни дни. Срокът за удовлетворяване на основателна рекламация е 30 работни дни.