За босото ходене

Ако надникнем назад в древната история ще видим, че обувките са служели предимно за избягване на физически наранявания и предпазване на краката от замръзване. Те не са били принцип, а по-скоро изключение в ежедневието на древните човеци.  
В днешно време нещата стоят по твърде различен начин и приемаме обувката като задължителен елемент от облеклото си. Лоша практика е обаче, че много често жертваме комфорта на ходилата си в името на добре изглеждащите обувки. 
Без да разбираме и с течение на времето ние подлагаме нашите крака на сериозни предизвикателства, които могат да имат доста сериозни последици, като промяна на походката и гръбначни изкривявания. Тези изменения започват още от най-ранна възраст, затова е важно родителите на малки деца да им гарантират удобни и качествени обувки, а когато е възможно да ги оставят да ходят боси.  
Тikki shoes предлага алтернатива на босото ходене, като създава продукт, който максимално се доближава до усещането за свобода на краката. Всички материали, от които са създадени обувките Tikki са напълно естествени и не представляват никаква заплаха за здравото развитие на краката на Вашите деца. Липсата на твърди елементи, като пластмаси и бомбета, позволява на крачетата да растат естествено и без деформации. 
Вижте няколко интересни статии:
http://www.bb-team.org/articles/4879_hodene-bos