Детски сандали Tikki

  • Идеални за детската градина или игри на открито;
  • От мека естествена кожа, произведенa в Италия;
  • С дупки за проветрение;
  • Без подплата, за да могат крачетата да "дишат";
  • Гъвкава, антихлъзгаща подметка 2мм;
  • Изключително леки, с тегло само около 100гр.

Благодарение на своята 2 mm подметка, обувките от тази серия могат да се използват вкъщи, в детската градина или на открито - те са меки, леки и ултра гъвкави. 
1. Изработени от мека италианска кожа - в съответствие с изискванията на ЕС 
Вярно е, че италианската кожа е по-скъпa, но в същото време отговаря на най-високите европейски изисквания за качество и безопасност. 
2. Вътрешна стелка, направена от растително обработена кожа, без хром. 
Знаейки колко много децата обичат да ходят боси, ние предлагаме не само удобни и очарователни обувки, но най-важното - безопасни обувки. Човешката кожата абсорбира част от веществата, с които е в контакт  - което прави изключително важно да се използват безвредни, нетоксични материали.
Стелката на детските обувки Tikki е направена от растително-обработена кожа, произведенa в Италия. Тази кожа е била обработена в резултат на традиционна рецепта, която използва единствено танини от растения, без никакви оцветители, тежки метали или други химикали, което ги прави 100% безопасни за деликатната кожа на децата. 
Внимание! Тъй като стелката не е класически обработена с хром, а с растителни танини, има малка вероятност за оцветяване в нюанси на розово на детските чорапи. Това е нормално и се случва най-често, когато децата се потят - нашата препоръка в такива случаи е да се носят тъмни цветни чорапи. 
3. Няма нужда от твърда пета и бомбета. 
Здравословните обувки предпазват краката от студ и наранявания, позволявайки усещане за босо ходене през цялото време. Както проучванията показват, пластмасовите подсилващи детайли или други втвърдяващи материали помагат на обувките да запазят оригиналната си форма, но те също така притиска ставите на пръстите, да заемат тази специфична форма. 
Tikki shoes не използват никакви подсилващи детайли (твърда пета, бомбе) , за да се даде възможност на кожата да се разтегне и моделира идеално спрямо формата на всеки крак. С течение на времето, оригиналната форма на обувките може да пострада, но краката на децата ще растат неограничени. 
4.  Подметка, направена от 2 mm  еластична гума за отлично сцепление.
Подметката на Tikki shoes е  специално проектирана да улесни първите стъпки на децата. Гъвкавата и тънка подметка позволява на децата да се чувстват добре на земята. Това им дава увереност в процеса на прохождане и укрепва мускулите за перфектна разходка. 
Гумената подметка, заедно с вътрешната стелка от  растително обработена кожа (приблизително 1,4 мм), създава еластична комбинация, която позволява усещане за босо ходене, и предлага отлична защита в същото време.
Какво е специалното в линията за "босо ходене" на Tikki shoes:

Обработката на кожи не се регулира от едни и същи нормативни актове по целия свят. Някои страни използват по-опасни химикали, отколкото други. Въпреки че е по-евтина, кожата на пазара от източници като Китай, Пакистан и т.н., за изработката на детските обувки Tikki shoes използват само италианска кожа.